Home » Cursussen » Dier & Geneeskunde » Veterinair Praktijkmanager op HBO niveau

Veterinair Praktijkmanager op HBO niveau

Unieke opleiding In samenwerking met  

Wilt u zich verdiepen in het ondernemerschap van de dierenartsenpraktijk?

De hedendaagse dierenartsenpraktijk is een goed georganiseerd bedrijf. Dit doet de dierenartsen natuurlijk niet allemaal alleen. Steeds vaker laten dierenartsen zich ondersteunen door praktijkmanagers. Deze medewerkers vervullen een spilfunctie in het bedrijf. Gedurende deze eenjarige opleiding op HBO niveau werkt u aan uw ontwikkeling tot zelfstandig functionerende manager in een dierenartsenpraktijk. De opleiding tot praktijkmanager bestaat uit drie elementen: de basisopleiding, intervisie en de verdiepingsopdracht. Er wordt zo op een interactieve en enthousiaste manier les gegeven over alle aspecten van het ondernemerschap voor de dierenarts, door HBO- en gastdocenten uit het bedrijfsleven. Tevens wordt een netwerk aangereikt, waar u met vragen op het gebied van praktijkmanagement terecht kunt. U studeert af met een gericht adviesrapport voor uw praktijk.

 

De opleiding Praktijkmanagement is een unieke opleiding voor de dierenarts, paraveterinair dierenartsassistent of de beginnende of gevorderde praktijkmanager. Kortom dé opleiding voor iedereen die zich wil bezighouden met de organisatie van de praktijk.

Certificaat 'Veterinair Praktijkmanager op HBO niveau'

Na afronding van de opleiding ontvangt u het certificaat 'Veterinair Praktijkmanager op HBO niveau' en  bent u beter toegerust op het managen van een dierenartsenpraktijk. U  draagt nu mede de verantwoordelijkheid  voor de organisatie en resultaten van de praktijk.

 

Het in deze opleiding verkregen certificaat biedt u, middels een EVC traject de mogelijkheid vrijstelling te krijgen voor onderdelen uit een HBO opleiding.

NB: Met de door u gemaakte praktijkopdrachten ontvangt uw organisatie  tevens een advies op maat!

INHOUD

De opleiding Veterinair Praktijkmanager op HBO niveau wordt u aangeboden in samenwerking met de Christelijke Agrarische Hogeschool. De opleiding duurt 1 jaar waarbij de combinatie werken, leren en oefenen de opleiding uniek maakt en zeer praktijkgericht. Een praktijkgerichte deeltijd opleiding welke naadloos aansluit op de vraag in de veterinaire markt.

 

De opleiding bestaat uit drie elementen: de basisopleiding, intervisie en vijf praktijkgerichte opdrachten, toegespitst op uw praktijk.

 

De opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 8 modules:

 

1. Teamontwikkeling & samenwerking

2. HRM

3. Situatiegericht leiding geven

4. Motiveren en beheren

5. Marketing en verkoop

6. Financiën

7. Communiceren namens de praktijk

8. Operationele zaken

 

U kunt hier het (voorlopige) lesprogramma downloaden.

cases en groepsopdrachten

Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie steeds in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. De basisopleiding is afgerond indien uw portfolio voorzien is van vijf praktijkopdrachten en drie intervisie verslagen die met een voldoende zijn beoordeeld.

U zult de opleiding als zeer inspirerend en direct toepasbaar ervaren. U volgt de opleiding voor het grootste gedeelte in Barneveld met HBO docenten van CAH, zo studeert u op een voor u vertrouwde en bekende plek.

VOOROPLEIDING

Uw vooropleiding ligt op HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een andere opleidingsachtergrond compenseren.

LESSEN

De opleiding bestaat in totaal uit 10 dagen en 4 intervisie bijeenkomsten en wordt de opleiding afgesloten met een diplomering. Daarnaast moet rekening worden gehouden met gemiddeld 6 uren zelfstudie per module c.q. voorbereidingstijd en tijd voor praktijkopdrachten. 

ACCREDITATIE

SVAK (code): 13/109
Deze opleiding levert u 3 accreditatiepunten op per dag. In totaal behaalt u met deze nascholing 60 accreditatiepunten.

 

Heeft u zich nog niet geregistreerd bij de Stichting VAK? Ga dan voor meer informatie naar 'mijn nascholing' op http://www.svak.nl/.

 • Locatie:
  CDB Barneveld en CAH Dronten
 • Startdatum cursus i:
  dinsdag 16 februari 2016
 • VERVOLGDATAKlik hier
  Vervolgdata:
  dinsdag 16 februari 2016
  dinsdag 8 maart 2016
  dinsdag 22 maart 2016
  dinsdag 5 april 2016
  dinsdag 19 april 2016
  dinsdag 10 mei 2016
  dinsdag 24 mei 2016
  dinsdag 7 juni 2016
  dinsdag 21 juni 2016
  dinsdag 5 juli 2016
 • Duur:
  20 dagen
 • Duur:
  De 10 dagen zijn verdeeld over 20 middag/avonden.
 • Tijden:

  16:00 - 19:30 uur

 • Groepsgrootte:
  circa 15 cursisten
 • Prijs:
  € 3395.00

Meer dan 100 opleidingen, trainingen en cursussen!