Van passie tot professional

Grootste duiven ter wereld in Barneveld

Grootste duiven ter wereld in Barneveld

In de voorjaarsvakantie ontving Aeres MBO Barneveld bijzondere nieuwe bewoners: Sclater’s kroonduiven. De dieren zijn afkomstig van Copenhagen Zoo en maken deel uit van het Europese stamboek van de Europese Vereniging van Dierentuinen (EAZA). 

Sclater’s kroonduiven leven van oorsprong in de tropische bossen van Nieuw-Guinea. Met een lichaamsgewicht van ruim twee kilogram en een lengte van ruim 70 centimeter is het de grootste duivensoort ter wereld. Ze voeden zich met zaden en op de grond gevallen rijpe vruchten. Door ontbossing neemt het aantal dieren zienderogen af, maar ook in volière-milieu is het geen alledaagse soort. Van de vier soorten kroonduiven, is dit de zeldzaamste. Wereldwijd zijn er zo’n 70 Sclater’s kroonduiven in dierentuinen te vinden.

Binnen Europa coördineert de European Association of Zoos and Aquariums (EAZA) een stamboek (ESB). Als groene onderwijsinstelling willen wij graag een steentje bijdragen aan conservatie, bijvoorbeeld door onze expertise in te zetten bij het behouden van bedreigde dieren. Toen wij bij de stamboekcoördinator een aanvraag deden voor deelname, kregen we al snel een positief bericht en werd het transport uit Denemarken vlot geregeld.

Naast deze duiven zijn ook onze Puna ibissen en Noord-Afrikaanse goendi’s (knaagdieren) opgenomen in het Europese stamboek van EAZA. Deze en onze andere dieren kun je dinsdag 30 mei 2017 komen bewonderen op onze informatieavond.

 

                                 


Terug naar het overzicht
Deel: fb twitter in printar
nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?


Wil je meer weten over ons aanbod,
onze events en meer?


Vraag dan onze nieuwsbrief aan!

Vraag onze nieuwsbrief aan!